Verjaardagsliedjes

verjaardagsliedjes

Verjaardagsliedjes horen bij een verjaardag. Een verjaardag is niet compleet als er niet gezongen is voor de jarige job. Natuurlijk horen ook de cadeaus en verjaardagstaart erbij, maar het zingen van klassieke liedjes als Lang zal ze leven, Er is er een jarig en Fijne verjaardag voor jou is de kers op de taart. De verjaardagstaart natuurlijk. Naast deze 3 fantastische liedjes zijn er nog veel meer verjaardagsliedjes die leuk zijn om te zingen. Op deze pagina vind je een lijst van de leukste, mooiste en grappigste liedjes om te zingen als je weer op een verjaardag bent. Ken jij nog liedjes die hier in de lijst niet mogen ontbreken laat het me dan even weten!

Tekst van verjaardagsliedjes

Bij de meeste verjaardagsliedjes weet je wel ongeveer hoe deze gaan. Maar de exacte tekst is soms wel lastig. Lang zal ze leven is niet zo moeilijk en ook Hij leve hoog zal nog wel lukken, maar wil je eens origineel zijn dan kan het helpen om de teksten van verjaardagsliedjes nog eens door te nemen. En geloof me, er zitten echt mooie liedjes tussen. Niet dat het hoogstaande teksten zijn, maar vooral het plezier en de originaliteit scoren hoog. Wat denk je bijvoorbeeld van de verjaardagsliedjes tekst van De kop van de kat is jarig. Heerlijk origineel en leuk om te zingen. Zing je mee?

Verjaardagsliedje met naam

Om een verjaardagsliedje wat persoonlijker te maken is het leuk om de naam van de jarige in het liedje te verwerken. In de meeste gevallen is dat heel simpel en kun je de naam gewoon invullen. Kijk maar eens naar het liedje “Fijne verjaardag” waarin je uitgenodigd wordt om de naam van de jarige in te vullen. Wil je een stapje verder dan kun je een verjaardagsliedje laten samenstellen waarin de naam van de jarige is verwerkt. Er zijn verschillende websites, waaronder liedje met naam, waar je een liedje kunt bestellen waarin de naam van je kindje is verwerkt. Hoe leuk is het dat je een origineel cadeau aan de jarige kunt geven.

Grappige verjaardagsliedjes

kop van de kat is jarig

Een van de kenmerken van veel verjaardagsliedjes is dat ze grappig zijn. Dat maakt het natuurlijk veel leuker om ze te zingen. Zeker als je voor kinderen zingt. Wat denk je bijvoorbeeld van Twee violen en een trommel en een fluit, Hanky Panky Shanghai of De kop van de kat is jarig. Humor bij verjaardagsliedjes is een ontzettende belangrijke factor. Dit geldt natuurlijk zowel voor volwassenen als voor kinderen. Je zult merken dat als je deze liedjes zingt op een verjaardag dat er nog een extra glimlach op het gezicht van de jarige komt.

Populaire verjaardagsliedjes

Er zijn heel veel populaire verjaardagsliedjes. Dat is niet heel raar natuurlijk. Een verjaardag is al een blijde gebeurtenis, maar als je daarbij lekker gaat zingen dan verhoogt dat de feestvreugde nog veel meer. Op deze pagina hebben we al heel veel populaire liedjes voor je opgenomen. Hierbij is het meest populaire verjaardagslied toch wel Lang zal ze leven. Tenminste, dat is het meest bekende verjaardagsliedje. Misschien is voor jou wel een ander liedje het meest populaire verjaardagsliedje. Je kunt het ons laten weten via de reacties op deze pagina.

Originele verjaardagsliedjes

Vaak worden op verjaardagen dezelfde liedjes gezongen. Dat zijn de klassieke verjaardagsliedjes die iedereen kent en daarom ook maar zingt. Er zijn daarnaast ook heel veel leuke en originele verjaardagsliedjes die je kunt zingen. Kijk vooral eens rond naar al het moois dat in de loop der jaren is geschreven en ook gezongen. Je zult merken dat een verjaardag dan ook weer eens wat leuker wordt. Hoe hilarisch zou het zijn om eens alleen maar liedjes te zingen die eigenlijk niemand vaak zingt. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Verjaardagsliedjes op Youtube

Youtube is een fantastische bron voor verjaardagsliedjes. Niet alleen hoor je direct de melodie. Ook wordt vaak de tekst van de liedjes erbij getoond. Zo weet je direct ook weer wat er exact gezongen wordt. Ook zijn de filmpjes vaak erg grappig. Een ideale combinatie dus van muziek, tekst en beweging. Zo kun je makkelijk ook je kinderen de liedjes leren. Vergeet de maker van het filmpje niet te waarderen door af en toe even het duimpje aan te klikken. Kijk jij wel eens op Youtube voor verjaardagsliedjes. Ik zou het zeker aanraden. Je kunt dan direct de liedjes voor een verjaardag zingen, kijken en er natuurlijk op dansen.

Bekende artiesten zingen voor je verjaardag

Wat natuurlijk ook leuk is is dat er ook veel grote artiesten verjaardagsliedjes hebben gemaakt. Een van de meest bekende verjaardagsliedjes door een grote artiest is Happy Birthday door Marilyn Monroe. Dit zong ze voor president Kennedy. Daarnaast zijn er nog veel meer artiesten die een verjaardagsliedje hebben gemaakt. Dit zijn onder andere Stevie Wonder, Katie Perry, Andrea Bocelli, Nick en Simon, Bassie en Adriaan en K3.

Verjaardagsliedjes voor volwassenen

verjaardagsliedjes volwassenen

Zijn verjaardagsliedjes alleen voor kinderen? Zeker niet! Waarom zou je verjaardagsliedjes ook niet zingen als een volwassene jarig is? Ook al hebben volwassenen vaak minder op met hun verjaardag, op het moment dat je een verjaardagsliedje aanheft zullen ook volwassenen enthousiast reageren en worden ze vanzelf weer enthousiast (en worden ze weer een beetje kind). Probeer het maar eens op de volgende verjaardag!

Jouw favoriete verjaardagsliedje

Wat is eigenlijk jouw leukste of meest populaire verjaardagsliedje? Ga je voor een golden oldie of kies je er een die wat minder bekend is. Laat het weten via de reacties onderaan deze pagina! We maken er een mooie lijst van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *