Paasliedjes

paasliedjes

Paasliedjes zijn een hit. Steeds meer mensen zien Pasen niet alleen meer als de dag van de wederopstanding van Jezus Christus, maar als een dag om lekker samen te zijn met familie, waarbij lekker gegeten wordt. Ook worden spelletjes gespeeld, paaseieren gezocht en steeds vaker ook paasliedjes gezongen. Natuurlijk niet meer alleen de christelijke liedjes, maar ook veelal leuke kinderliedjes over paaseieren en de paashaas. Op deze pagina vind je een leuke collectie liedjes voor het paasfeest terug.

Teksten van paasliedjes

Liedjes die je met Pasen zingt zijn vaak iets minder bekend. Dat komt natuurlijk ook omdat ze maar heel kort worden gezongen. Vooral de tekst van de paasliederen is dan lastig te onthouden. Vaak komen mensen nog wel weg met het lied over 1 paasei, maar worden de kinderliedjes wat langer, dan wordt ook de paasliedjes tekst lastiger te onthouden. Je kunt de tekst van de liedjes oefenen door even op de link te klikken en naar de paasliedjes tekst te kijken. Een andere optie is om de kinderliedjes op te zoeken op Youtube. Daar zie je vaak de tekst en hoor je gelijk ook de melodie.

Paasliedjes op Youtube

Youtube is een fantastische bron voor kinderliedjes. En ook voor paasliederen uiteraard. Je vindt er veel en vaak ook nog eens mooi gezongen en voorzien van een leuk filmpje. Je kunt je kindje dus met een gerust hart een compilatie leuke Paasliedjes laten zien. Liedjes voor Pasen zingen wordt daarmee nog leuker! Kijk hieronder alvast naar een mooie collectie liedjes die ik zelf heb samengesteld.

Christelijke paasliederen zingen

Pasen is van oorsprong een christelijke feestdag. Vroeger zongen mensen daarmee vooral christelijke paasliedjes. Dat zie je deels nog terug in de teksten. Vooral Elly en Rikkert hebben veel van deze paasliedjes opgenomen. Niet dat deze liedjes niet leuk zijn, maar gelukkig zijn er nu ook heel veel paasliederen die gewoon voor de lol zijn gemaakt.

Paasliedjes op de basisschool

Heb jij kinderen op de peuterschool of basisschool dan zullen ze vast ook kinderliedjes met Pasen leren. Door deze liedjes te kijken en te luisteren op deze site leer je de paasliedjes die peuters en kleuters op de basisschool leren net zo snel. Zijn er liedjes voor Pasen die jouw kinderen op de basisschool leren die je nog niet kent en die nog niet op deze site staan dan voegen we ze graag toe. Deel ze dan onderaan deze pagina. Samen maken we Pasen nog leuker.

Wat is jouw favoriete paasliedje?

Er zijn heel veel leuke paasliedjes. Maar heb jij ook een favoriet paasliedje? Ik ben heel benieuwd welk liedje jij graag zingt of hoort. Laat het weten via de reacties en wie weet kunnen we zo een top 10 paasliedjes samenstellen! Alvast dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *