Koningsdagliedjes

Koningsdagliedjes
Copyright BNNVara – Kinderen voor Kinderen

Koningsdagliedjes zijn er sinds koning Willem-Alexander koning is geworden. Ze zijn voornamelijk gekoppeld aan de koningsspelen. Deze spelen zijn bedacht door oud-tennisprof Richard Krajicek als eerbetoon naar de koning en zijn bedoeld om kinderen meer te laten bewegen. Bij de start van elke editie van de koningsspelen wordt een lied en dans uitgevoerd. Deze worden elk jaar door kinderkoor Kinderen voor Kinderen opgevoerd. Op veel scholen wordt deze dans ook opgevoerd. Daarnaast zijn er natuurlijk ook liedjes die over koningen en koninginnen gaan. Op deze pagina vind je een lijst met de leukste koningsdagliedjes.

Koningsdagliedjes teksten

De kinderliedjes die speciaal voor de koningsspelen zijn gemaakt zijn een beetje anders dan veel andere kinderliedjes. Het zijn vrolijke liedjes met een beat eronder. Meer vergelijkbaar met popmuziek. Wel zijn de teksten natuurlijk zo gemaakt dat ze makkelijk zijn te volgen en onthouden door kinderen. Hierdoor kun je er ook makkelijker op dansen. En laat dat nou net weer goed aansluiten bij het idee van de koningsspelen. Kijk de lijst met koningsdagliedjes maar eens goed door. Je zult er vast een glimlach aan overhouden.

Koningsspelen liedjes op Youtube

Alle kinderliedjes die voor Koningsdag zijn gemaakt zijn terug te vinden op Youtube. Hieronder vind je bijvoorbeeld de clip van het koningsdagliedje FitTop10 op Youtube. Dit is het koningsdagliedje voor 2022. Het leuke is dat bij elke officiƫle videoclip er ook een videoclip is waarin jou het dansje wordt aangeleerd. Dat maakt het makkelijker om het dansje op koningsdag samen uit te voeren. Wist je trouwens dat bijna kinderliedje dat je op deze website vind ook op Youtube kunt vinden? Wel zo leuk!

Wat vind jij van de Koningsdagliedjes?

Wat vind jij van de kinderliedjes die speciaal voor Koningsdag zijn geschreven. Vind je het een goed idee of ben je meer fan van de traditionele kinderliedjes? Heb je ook een favoriet koningsdagliedje? Deel het via de reacties op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *