Koningsdagliedjes

Koningsdagliedjes
Copyright BNNVara – Kinderen voor Kinderen

Koningsdagliedjes zijn er sinds koning Willem-Alexander koning is geworden. Ze zijn voornamelijk gekoppeld aan de koningsspelen. Deze spelen zijn bedacht door oud-tennisprof Richard Krajicek als eerbetoon naar de koning en zijn bedoeld om kinderen meer te laten bewegen. Bij de start van elke editie van de koningsspelen wordt een lied en dans uitgevoerd. Deze worden elk jaar door kinderkoor Kinderen voor Kinderen opgevoerd. Op veel scholen wordt deze dans ook opgevoerd. Daarnaast zijn er natuurlijk ook liedjes die over koningen en koninginnen gaan. Op deze pagina vind je een lijst met de leukste koningsdagliedjes.

Koningsdagliedjes teksten

De kinderliedjes die speciaal voor de koningsspelen zijn gemaakt zijn een beetje anders dan veel andere kinderliedjes. Het zijn vrolijke liedjes met een beat eronder. Meer vergelijkbaar met popmuziek. Wel zijn de teksten natuurlijk zo gemaakt dat ze makkelijk zijn te volgen en onthouden door kinderen. Hierdoor kun je er ook makkelijker op dansen. En laat dat nou net weer goed aansluiten bij het idee van de koningsspelen. Kijk de lijst met koningsdagliedjes maar eens goed door. Je zult er vast een glimlach aan overhouden.

Koningsspelen liedjes op Youtube

Alle kinderliedjes die voor Koningsdag zijn gemaakt zijn terug te vinden op Youtube. Hieronder vind je bijvoorbeeld de clip van het koningsdagliedje FitTop10 op Youtube. Dit is het koningsdagliedje voor 2022. Het leuke is dat bij elke officiële videoclip er ook een videoclip is waarin jou het dansje wordt aangeleerd. Dat maakt het makkelijker om het dansje op koningsdag samen uit te voeren. Wist je trouwens dat bijna kinderliedje dat je op deze website vind ook op Youtube kunt vinden? Wel zo leuk!

De traditie Koningsdag en Koningsdagliedjes

Koningsdag in Nederland is een dag vol feestelijkheden en tradities, waarbij het hele land in het teken staat van de verjaardag van Koning Willem-Alexander op 27 april. Eén van de tradities op Koningsdag is het maken van speciale liedjes die deze feestelijke dag extra kleur geven. Het kinderkoor Kinderen voor Kinderen draagt hier al jarenlang aan bij door jaarlijks een speciaal lied te maken voor Koningsdag.

De liedjes van Kinderen voor Kinderen zijn bekend onder jong en oud en hebben vaak een vrolijke, feestelijke en educatieve insteek. Tijdens Koningsdag worden de liedjes van Kinderen voor Kinderen dan ook veelvuldig gedraaid en gezongen. Het is een mooie traditie die bijdraagt aan de feestvreugde en het gevoel van saamhorigheid tijdens deze bijzondere dag.

Pakkende en catchy melodieën

De liedjes van Kinderen voor Kinderen worden vaak geschreven door bekende Nederlandse tekstschrijvers en componisten. Ze hebben vaak pakkende en catchy melodieën die goed blijven hangen. De liedjes worden ingezongen door het kinderkoor, dat bestaat uit een wisselende groep kinderen. Hierdoor hebben de liedjes elk jaar weer een frisse, nieuwe sound.

De liedjes van Kinderen voor Kinderen zijn niet alleen vermakelijk, maar ook educatief. Zo leren kinderen spelenderwijs over de Nederlandse cultuur en geschiedenis, en worden ze gestimuleerd om zelf actief mee te doen aan de festiviteiten op Koningsdag.

Wat vind jij van de Koningsdagliedjes?

Wat vind jij van de kinderliedjes die speciaal voor Koningsdag zijn geschreven. Vind je het een goed idee of ben je meer fan van de traditionele kinderliedjes? Heb je ook een favoriet koningsdagliedje? Deel het via de reacties op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *