Sinte Maarten Mikmak

Sinte Maarten Mikmak

Sinte Maarten Mikmak

Sinte maarten mikmak
mijn moeder is een dikzak
mijn vader is een dunnetje
geef me een pepermuntje

Sinte maarten mikmak
mijn moeder kijkt naar TikTak
mijn vader kijkt naar Sesamstraat
dat is wel een snoepje waard

Meer Sint Maarten liedjes

Bekijk de video van Sinte Maarten Mikmak

Hieronder vind je een leuke versie van het Sint Maartenliedje Sinte Maarten Mikmak. Deze en nog veel meer versies van dit kinderliedje vind je terug op Youtube.

Tekst Sinte Maarten Mikmak

Sinte Maarten Mikmak is een vrolijk lied dat gezongen wordt tijdens het traditionele Sint Maarten feest. Het is de perfecte manier om in de sfeer te komen en het enthousiasme van de kinderen te verhogen. Met de herkenbare melodie en de eenvoudige tekst, is het een lied dat gemakkelijk meegezongen kan worden door jong en oud. Sinte Maarten Mikmak is een ware klassieker en een belangrijk onderdeel van het Sint Maarten repertoire. Met deze opgewekte tekst zorgen we ervoor dat de sfeer er goed in zit en dat het Sint Maarten feest een onvergetelijke beleving wordt!

Het zingen van Sinte Maarten Mikmak aan de deuren is een magisch moment tijdens het Sint Maarten feest. Kinderen gaan van huis tot huis, terwijl ze dit vrolijke lied ten gehore brengen. Het geluid van samen zingen en de gezelligheid die ontstaat creëert een warme en feestelijke sfeer. Sinte Maarten Mikmak brengt blijheid en verwachting met zich mee, en laat zien waar het Sint Maarten feest om draait: samenzijn, delen en genieten. De tekst van dit lied zorgt ervoor dat jong en oud met volle enthousiasme meezingen en zich verbinden met de traditie van het Sint Maarten feest.

Sint Maarten Mikmak zingen aan de deuren

Het is eindelijk die tijd van het jaar waarin kinderen hun lampion tevoorschijn toveren en als echte Sint Maartenzangers en enthousiast de deuren langsgaan. De straten worden verlicht door lampionnen en de vrolijke deuntjes weerklinken in de hele buurt. Het gevoel van gezelligheid en saamhorigheid is tastbaar terwijl je de kinderen hoort zingen: “Sint Maarten Mikmak, mijn moeder is een dikzak!”

Terwijl je geniet van de vrolijke melodieën en de aanblik van de lachende gezichten, besef je hoe bijzonder deze traditie is. Het is een moment waarop jong en oud samenkomen en de pure vreugde van het samen zingen en delen ervaren. Het brengt gemeenschappen dichter bij elkaar en zorgt voor een unieke sfeer die alleen tijdens Sint Maarten te vinden is. Dus ga mee in de gezelligheid en zing luidkeels mee terwijl je je hart verwarmt en de woorden “Sint Maarten Mikmak, mijn moeder is een dikzak” met een lach op je gezicht meezingt.

Andere leuke Sint Maarten Liedjes

Er zijn nog veel meer leuke Sint Maarten liedjes die je kunt zingen tijdens het lopen langs de deuren. Een traditioneel liedje dat altijd populair is, is “11 November”. Dit vrolijke en catchy deuntje zorgt gegarandeerd voor veel enthousiasme bij de kinderen. Ze zullen het al snel uit volle borst meezingen en genieten van het gezamenlijke plezier.

Een ander geweldig liedje dat je kunt zingen, is “Sintemaarten, Sintemaarten, De koeien hebben staarten, De meisjes hebben rokjes aan, Daar komt Sintemaarten aan!” Dit liedje heeft een leuke melodie en eenvoudige tekst, waardoor het gemakkelijk te onthouden is. Het zal de energie en het enthousiasme in de groep alleen maar vergroten terwijl jullie samen door de straten trekken. Dus haal je beste zangstem tevoorschijn en laat deze vrolijke Sint Maarten liedjes weerklinken!

Veelgestelde vragen over Sinte Maarten Mikmak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *