11 november

11 november

11 november is de dag

Elf november is de dag,
dat mijn lichtje
dat mijn lichtje
Elf november is de dag
Dat mijn lichtje branden mag

Twaalf november is de dag
dat ik mag snoepen
dat ik mag snoepen
Twaalf november is de dag
dat ik mag snoepen de hele dag.

Meer Sint Maarten liedjes

Bekijk en beluister 11 November op Youtube

Bekijk en beluister het kinderliedje 11 November op Youtube.

11 November is de dag

Op 11 november is de dag waar veel mensen reikhalzend naar uitkijken. Deze dag, ook wel bekend als Sint Maarten, brengt een magische sfeer met zich mee. Het is de dag waarop kinderen de straten verlichten met hun lampionnen, terwijl ze uit volle borst het Sint Maarten liedje zingen. Het is werkelijk een betoverend gezicht om al die glinsterende lichtjes rond te zien dansen, terwijl de avond langzaam haar intrede doet.

Elf november markeert het moment waarop we ons allemaal verheugen om ons lichtje te laten branden. Het is een dag vol verwachting en vreugde, waarbij jong en oud samenkomt om de traditie voort te zetten. Voor de kinderen betekent het de kans om snoepjes te verzamelen terwijl ze van deur tot deur gaan en hun lichten laten schijnen. Voor de volwassenen is het een gelegenheid om herinneringen op te halen aan hun eigen Sint Maarten vieringen en om een glimlach op de gezichten van de kleintjes te toveren. 11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag, en ik kan bijna niet wachten tot het zover is.

11 November: Sint Maarten

11 November is een speciale dag in Nederland, vooral voor kinderen. Het is de dag van Sint Maarten, ook wel bekend als 11 november. Op deze dag gaan alle kinderen de straat op met lampionnen, zingend het bekende Sint Maarten liedje. De straten zijn gevuld met vrolijke kinderen, die vol verwachting hun lichtjes laten branden en langs de deuren gaan voor snoep. Het is een traditie die al eeuwenlang in Nederland wordt gevierd en nog steeds veel enthousiasme en plezier met zich meebrengt.

Op 11 november, de dag van Sint Maarten, komen de kinderen samen om hun lampionnen te tonen en liedjes te zingen. Het is geweldig om de opwinding en blijdschap in hun ogen te zien wanneer ze aanbellen bij de huizen en luidkeels zingen. Er zijn talloze Sint Maarten liedjes die speciaal voor deze dag zijn geschreven, met teksten vol lof voor Sint Maarten zelf en de betekenis van 11 november. Het is een prachtige traditie waarbij de kinderen hun creativiteit kunnen tonen met hun lampionnen en tegelijkertijd genieten van het lekkers dat ze ontvangen. 11 November is echt een dag waarop de kinderen in Nederland in de schijnwerpers staan en volop kunnen genieten van de festiviteiten.

Sint Maarten Liedje 11 november

Op 11 november is het feest van Sint Maarten, en wat is er nou leuker dan dat te vieren met een traditioneel Sint Maarten liedje? Deze melodie├źn worden gezongen door kinderen terwijl ze langs de deuren gaan en hun lampionnen laten schijnen. Het is een dag vol vreugde en gezelligheid, waarin de straten zijn gevuld met de klanken van blije stemmen en het warme licht van brandende kaarsjes. Het 11 november liedje herinnert ons aan de magie en betekenis van deze bijzondere dag, waarop we samen het licht laten schijnen en elkaar vreugde brengen.

Op deze speciale dag is het zingen van het Sint Maarten liedje een traditie die al generaties lang wordt doorgegeven. Het is een moment waarop kinderen trots rondlopen met hun lampionnen, terwijl ze zachtjes de woorden van het liedje murmelen. Het liedje roept een gevoel van opwinding en verwachting op, en herinnert ons eraan dat het 11 november is, de dag waarop we ons lichtje laten branden en onze vreugde delen met anderen. Het is een uniek moment waarin jong en oud samenkomen om de waarde van saamhorigheid en compassie te vieren. Dus laten we allemaal meezingen en onze lampionnen laten schijnen op deze betoverende 11 november!

12 november is de dag

12 november is de dag waarop we allemaal nog volop nagenieten van het geweldige feest dat gisteren heeft plaatsgevonden. Dag meneer en dag mevrouw, wat was het een bijzondere dag! We hebben genoten van de vrolijke sfeer en de stralende gezichten van jong en oud. Maar het is nog niet voorbij, want vandaag hebben we de perfecte gelegenheid om de feestvreugde nog een dagje langer vast te houden.

Een van de hoogtepunten van 11 november zijn natuurlijk de klassieke Sint Maarten liedjes. Kinderen die met hun lampionnen langs de deuren gaan en met volle vreugde hun leukste kinderliedjes zingen. Het is hartverwarmend om te zien hoe de hele buurt meedoet en versierde huizen oplichten als een sterrenhemel. Ieder liedje, iedere vrolijke noot brengt ons dichter bij elkaar en versterkt het gevoel van saamhorigheid. Het is een traditie die generaties lang wordt doorgegeven en telkens weer zorgt voor een lach op ons gezicht.

Mijn lichtje laten branden

Wanneer de avond valt op 11 november, vullen de straten zich met opgewonden kinderen en ouders die zich klaarmaken om mee te doen aan een oude traditie – het laten branden van lichtjes. Het is een magisch moment waarop de duisternis wordt verlicht door tientallen kleine vlammetjes die worden gedragen door lampionnen. Met hun gezichten stralend van opwinding trekken de kinderen van huis naar huis, zwaaiend met hun lichtjes, terwijl ze een oud liedje zingen om snoep of fruit te krijgen.

Deze traditie van “mijn lichtje laten branden” is diep geworteld in de Nederlandse cultuur en heeft een speciale betekenis op 11 november – Sint Maarten. Het is een herinnering aan de legendarische heilige Sint Maarten, die bekend stond om zijn vrijgevigheid en medeleven voor anderen. Op deze dag eren kinderen zijn geest door hun lichtjes te laten branden en iets te delen met anderen. Het is een moment waarop ze leren over vrijgevigheid, saamhorigheid en het belang van het delen van geluk en vreugde met degenen om hen heen. Met stralende ogen en een hart vol verwachting, maken ze zich klaar om de straten te verlichten en de geest van Sint Maarten levend te houden.

Veelgestelde vragen over 11 November

Wat is er speciaal aan 11 november?

11 november is de dag van Sint Maarten, een feest dat in Nederland wordt gevierd.

Wat gebeurt er op 11 november tijdens Sint Maarten?

Op 11 november gaan kinderen langs de deuren met lampionnen en zingen ze het Sint Maarten liedje om snoepjes te verzamelen.

Wat is het Sint Maarten liedje?

Het Sint Maarten liedje is een traditioneel liedje dat kinderen zingen tijdens het Sint Maarten feest. Het gaat als volgt: “Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten, de meisjes hebben rokjes aan, daar komt Sint Maarten aan.”

Gebeurt er nog iets anders op 11 november?

Ja, op 11 november is het ook de dag waarop Sint Maarten wordt herdacht. Hij was een bisschop die bekendstond om zijn goede daden en vrijgevigheid.

Wat gebeurt er op 12 november?

Op 12 november is er geen speciale gebeurtenis. Het is gewoon de dag na het Sint Maarten feest.

Waarom is het belangrijk om mijn lichtje te laten branden?

Het is traditie om tijdens het Sint Maarten feest je lichtje te laten branden in je lampion. Dit symboliseert het licht van Sint Maarten en zorgt ervoor dat mensen weten dat je meedoet aan het feest.

Moet ik per se meedoen aan Sint Maarten?

Nee, het is niet verplicht om mee te doen aan Sint Maarten. Het is een feest dat vooral door kinderen wordt gevierd, maar volwassenen kunnen er ook aan deelnemen als ze dat willen.

Wat kan ik verwachten als ik meedoe aan Sint Maarten?

Als je meedoet aan Sint Maarten, kun je verwachten dat kinderen bij je aan de deur komen en het Sint Maarten liedje zingen. Je kunt ze snoepjes geven als beloning.

Moet ik snoepjes geven aan de kinderen die bij mijn deur langs komen?

Het is gebruikelijk om snoepjes te geven aan de kinderen die bij je deur langskomen tijdens Sint Maarten. Maar als je liever iets anders wilt geven, zoals fruit of kleine cadeautjes, is dat ook prima.

Zijn er bepaalde regels waar ik me aan moet houden tijdens Sint Maarten?

Er zijn geen strikte regels, maar het is wel belangrijk om respectvol en vriendelijk te zijn naar de kinderen die bij je aan de deur komen. Geef alleen snoepjes aan kinderen en zorg ervoor dat je lichtje brandt in je lampion.

Hoe kan ik mijn lichtje laten branden in mijn lampion?

Je kunt een klein kaarsje of een LED-lichtje in je lampion plaatsen om je lichtje te laten branden. Zorg er wel voor dat je de lampion op een veilige plek draagt en dat het lichtje niet in contact komt met brandbare materialen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *