Zwarte piet ging uit fietsen

Zwarte piet ging uit fietsen

Zwarte Piet ging uit fietsen,
toen knapte zijn band.
Toen moest hij gaan lopen,
met de fiets aan zijn hand.
Hij kwam in ’n dorpje,
en zei tegen de smid:
‘k Geloof dat er in mijn achterband
een pepernootje zit.

De smid moest toen lachen
en plakte zijn band.
Toen kon Piet weer fietsen
door heel Nederland.
Och jongens en meisjes
let nu toch eens op!
Misschien zie je Piet wel fietsen
met Sint achterop.

Meer Sinterklaasliedjes

Bekijk de video van Zwarte Piet ging uit fietsen

Het sinterklaasliedje Zwarte Piet ging uit fietsen

Zwarte Piet ging uit fietsen is een bekend sinterklaasliedje dat al jarenlang wordt gezongen in Nederland. Het liedje is hilarisch en heeft een vrolijke melodie. De tekst is eenvoudig, maar toch pakkend.

In het liedje krijgt Zwarte Piet een lekke band terwijl hij op de fiets zit. Hij denkt dat er een pepernoot in zijn band zit en gaat daarom naar de smid. De smid moet lachen om Zwarte Piet en plakt de band.

Als de band weer gemaakt is, gaat Zwarte Piet op weg om cadeautjes te bezorgen. Hij rijdt door heel Nederland, door storm en regen, door weer en wind. Hij brengt de cadeautjes bij ieder lief kind.

Op een gegeven moment komt Zwarte Piet bij een stoplicht. Hij ziet het stoplicht niet en rijdt door rood. De politie geeft hem een bekeuring: één pepernoot.

Zwarte Piet is teleurgesteld, maar hij vertelt het verhaal aan Sinterklaas. Sinterklaas lacht en besluit Zwarte Piet te helpen. Hij stapt achterop de fiets en samen fietsen ze door.

Het liedje Zwarte Piet ging uit fietsen is een leuk sinterklaasliedje voor kinderen van alle leeftijden. Het is een vrolijk liedje met een grappig verhaal. Het liedje is ook een mooie manier om kinderen te leren over sinterklaas en zijn pieten.

De humor van het liedje

De humor van het liedje Zwarte Piet ging uit fietsen zit hem in de onverwachte gebeurtenissen. Zwarte Piet krijgt een lekke band, maar denkt dat er een pepernoot in zit. Hij gaat naar de smid, in plaats van de fietsenmaker. De smid moet lachen om Zwarte Piet en plakt de band.

Ook de bekeuring van één pepernoot is grappig. Zwarte Piet rijdt door rood, maar de politie geeft hem slechts één pepernoot als bekeuring.

De boodschap van het liedje

Het liedje Zwarte Piet ging uit fietsen heeft ook een boodschap. Het liedje leert kinderen dat het belangrijk is om goed op te letten in het verkeer. Zwarte Piet rijdt door rood en krijgt daarom een bekeuring.

Het liedje leert kinderen ook dat het belangrijk is om elkaar te helpen. Sinterklaas helpt Zwarte Piet door achterop de fiets te stappen.

Een sinterklaasliedje om te blijven zingen

Zwarte Piet ging uit fietsen is een sinterklaasliedje dat al jarenlang wordt gezongen. Het liedje is hilarisch, vrolijk en heeft een mooie boodschap. Het is een sinterklaasliedje om te blijven zingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *