Wie weet waar de Kerstman woont

wie weet waar de kerstman woont

Wie weet waar de Kerstman woont ik zoek hem al zeven dagen
Er is niemand in de buurt aan wie ik de weg kan vragen
Moet ik nu naar links of rechts
Hier of daar
Wist ik ’t maar

Het moet op de Noordpool zijn
maar die is zo groot en ik ben zo klein
Wie weet waar de Kerstman woont
De wind waait uit alle hoeken en overal zie ik wit
ik weet niet waar ik moet zoeken
Moet ik nu naar links of rechts
Hier of daar
Wist ik ’t maar

Het moet op de Noordpool zijn
maar die is zo groot en ik ben zo klein
Wie weet waar de Kerstman woont
Wie weet waar de Kerstman woont
Wie weet waar de Kerstman woont

Meer kerstliedjes 

Wie weet waar de Kerstman woont op Youtube

Op Youtube vind je een leuk filmpje van dit kerstliedje. Bekijk en beluister het hier samen met je kindje.

Weet jij waar de Kerstman woont?

De Kerstman is een figuur die vooral in de westerse wereld bekend is. Volgens de legende leeft de Kerstman op de Noordpool, waar hij samen met zijn elfen cadeautjes maakt voor kinderen over de hele wereld. Maar waar ligt de Noordpool precies? De Noordpool is het meest noordelijke punt op aarde en is te vinden in de buurt van de Noordelijke IJszee. Het is een heel koude en onherbergzame plek met veel ijs en sneeuw. Omdat het er altijd donker is in de winter en altijd licht in de zomer, kan het er soms best moeilijk zijn om te overleven.

Is het niet koud in het huis van de Kerstman?

De Kerstman heeft echter geen last van deze barre omstandigheden, want hij heeft een heel speciale werkplaats gebouwd op de Noordpool. Daar woont hij samen met zijn elfen en zijn rendieren, die hem helpen om cadeautjes te maken en ze op kerstavond te bezorgen aan alle brave kinderen op de wereld.

De werkplaats van de Kerstman is een heel bijzondere plek. Het is er altijd gezellig en warm, met kerstversiering en vrolijke muziek. De elfen zijn druk bezig met het maken van speelgoed en de Kerstman houdt alles goed in de gaten om ervoor te zorgen dat elk cadeautje perfect is.

Met de slee cadeautjes bezorgen

En hoe bezorgt de Kerstman al die cadeautjes eigenlijk? Daar heeft hij iets heel bijzonders voor bedacht: een slee getrokken door rendieren! Op kerstavond klimt de Kerstman op zijn slee en samen met zijn rendieren vliegt hij door de lucht, van het ene huis naar het andere. Hij komt door de schoorsteen naar binnen en legt cadeautjes onder de kerstboom voor alle brave kinderen.

Wie weet waar de Kerstman woont? Jij nu dus!

Dus als je je afvraagt waar de Kerstman woont, dan weet je nu dat hij woont op de Noordpool, samen met zijn elfen en rendieren. En op kerstavond komt hij langs bij alle kinderen om cadeautjes te brengen. Zorg er dus voor dat je heel braaf bent, zodat de Kerstman ook bij jou langskomt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *