Zie ginds komt de stoomboot

Zie ginds komt de stoomboot

Zie ginds komt de stoomboot

Zie ginds komt de stoomboot
uit Spanje weer aan.
Hij brengt ons Sint Nicolaas
ik zie hem al staan.
Hoe huppelt zijn paardje
het dek op en neer,
hoe waaien de wimpels
al heen en al weer.

Zijn knecht staat te lachen
en roept ons reeds toe:
Wie zoet is krijgt lekkers;
wie stout is de roe!
Oh, lieve Sint Nicolaas
kom ook eens bij mij
en rijd toch niet stilletjes
ons huisje voorbij!

Meer Sinterklaasliedjes

Bekijk de video van Zie ginds komt de stoomboot

Het sinterklaasliedje Zie ginds komt de stoomboot

Dit sinterklaasliedje is het kinderliedje dat bij uitstek gezongen wordt bij de intocht van Sinterklaas. Als je dan de pakjesboot 12 aan ziet komen zing je met zijn allen de Sint en zijn Pieten toe. De tekst van Zie ginds komt de stoomboot past daar uitstekend bij. Sint en zijn Zwarte Pieten zijn vrolijk en dansen op het dek van de boot. Ook mag daar natuurlijk het paard van Sinterklaas, Amerigo, niet ontbreken. 

De geschiedenis van Zie ginds komt de stoomboot

Bij de tekst van Zie ginds komt de stoomboot komt de geschiedenis van Sinterklaas en ook van dit liedje naar voren. Vroeger werd Sinterklaas ook gebruikt om kinderen te leren luisteren. Luisterde je namelijk niet dan kreeg je van Zwarte Piet de roe en kreeg je een zakje zout als cadeau in je schoen. Natuurlijk gebeurt dit nu niet meer en is Sinterklaas een echt kinderfeest waarbij geen enkel kind wordt overgeslagen. 

De bladmuziek van Zie ginds komt de stoomboot

Wil je dit sinterklaasliedje zelf spelen op gitaar of piano dan is het handig om de bladmuziek erbij te hebben. Deze heb ik niet voor je op deze site, maar gelukkig zijn er andere mensen die zo vriendelijk zijn geweest de bladmuziek van Zie ginds komt de stoomboot beschikbaar te stellen. Klik daarvoor op deze link. Je komt dan direct op de juiste pagina terecht. 
Voor nu vooral veel plezier met het zingen van dit leuke sinterklaasliedje. Bekijk vooral ook de video even en kom lekker in de stemming. Sta jij ook binnenkort bij de intocht van Sinterklaas zing dan lekker mee!
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *