Hoor de wind waait door de bomen

Hoor de wind waait door de bomen

Hoor de wind waait door de bomen

Hoor de wind waait door de bomen.
Hier in huis zelfs waait de wind.
Zou de goede Sint nog komen,
Nu hij ’t weer zo lelijk vindt.
Nu hij ’t weer zo lelijk vindt.

Ja, hij rijdt in donk’re nachten
Op zijn paardje, oh zo snel.
Als hij wist hoe zeer wij wachten,
Ja gewis, dan kwam hij wel.
Ja gewis, dan kwam hij wel!

Meer Sinterklaasliedjes

Bekijk de video van Hoor de wind waait door de bomen

Bekijk hieronder een leuke video van het sinterklaasliedjes Hoor de wind waait door de bomen. Op Youtube vind je meer van dit soort leuke kinderliedjes.

Hoor de wind waait door de bomen tekst

Dit is een bekend sinterklaasliedje dat al jarenlang wordt gezongen in Nederland. Het is een vrolijk en eenvoudig liedje dat kinderen graag zingen.

De tekst van het liedje gaat over het weer op pakjesavond. Het is vaak vroeg donker, guur weer en waait en regent het. De kinderen zijn bang dat Sinterklaas niet komt, omdat hij het weer zo lelijk vindt.

Maar het liedje eindigt met een boodschap van hoop. De kinderen hopen dat Sinterklaas toch komt, als hij maar weet dat ze op hem zitten te wachten.

Hoor de wind waait door de bomen. Zou de goede sint nog komen?

De sfeer van pakjesavond

Het liedje Hoor de wind waait door de bomen speelt goed in op de sfeer die speelt rond pakjesavond. Pakjesavond is een avond van hoop en verwachting. De kinderen hopen op cadeautjes, maar ook op een gezellige avond met familie en vrienden.

Het weer op pakjesavond kan een rol spelen in de sfeer. Als het mooi weer is, is het natuurlijk extra gezellig om buiten te spelen en te zingen. Maar ook als het weer wat minder is, kan pakjesavond een leuke avond zijn.

De boodschap van het liedje

Het liedje Hoor de wind waait door de bomen heeft ook een boodschap. Het liedje leert kinderen dat het belangrijk is om hoop te hebben. Zelfs als het weer niet meewerkt, kan je nog steeds hoop hebben dat Sinterklaas komt.

Deze boodschap is nog steeds relevant in de moderne tijd. Het is belangrijk om kinderen te leren dat het belangrijk is om hoop te hebben, ongeacht de omstandigheden.

Een liedje voor iedereen

Het liedje Hoor de wind waait door de bomen is een liedje voor iedereen. Het is een vrolijk en eenvoudig liedje dat kinderen van alle leeftijden graag zingen.

Het liedje is ook geschikt voor mensen die niet aan Sinterklaas geloven. Het liedje gaat over hoop en verwachting, en dat zijn gevoelens die iedereen kan begrijpen.

Een liedje om te zingen

Het liedje Hoor de wind waait door de bomen is een leuk liedje om te zingen. Het is een vrolijk liedje met een mooie boodschap. Het is een liedje dat je zeker een keer moet zingen op pakjesavond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *