Gloria in excelsis Deo

Gloria in Excelsis Deo

Gloria in Excelsis Deo
Eer zij God in onze dagen
eer zij God in deze tijd
mensen van het welbehagen
roept op aarde vrede uit
Gloria in excelsis Deo

Gloria in excelsis Deo
Eer zij God die onze Vader
en die onze Koning is
Eer zij God die op de aarde
naar ons toe gekomen is
Gloria in excelsis Deo

Gloria in excelsis Deo
Lam van God, Gij hebt gedragen
alle schuld tot elke prijs
geef in onze levensdagen
peis en vree, kyrieleis
Gloria in excelsis Deo
Gloria in excelsis Deo

Meer kerstliedjes

Gloria in Excelsis Deo op Youtube

Ook dit traditionele kerstliedje is te vinden op Youtube. Uiteraard ook in de Nederlandstalige versie. Kijk hier naar de video van Gloris in Excelsis Deo.

Over Gloria en Excelsis Deo

Kerst is een bijzondere tijd van het jaar die gepaard gaat met tradities, rituelen en feestelijke muziek. Een van de kerstliederen die niet weg te denken is bij deze feestelijke periode, is “Gloria in excelsis Deo”. Dit lied is een van de oudste en meest geliefde kerstliederen ter wereld en wordt door veel mensen beschouwd als het perfecte lied om de geboorte van Jezus Christus te vieren. Maar waarom is dit lied zo speciaal en waarom hoort het bij kerst?

De geboorte van Jezus Christus

Ten eerste is “Gloria in excelsis Deo” een krachtige lofprijzing die de geboorte van Jezus Christus eert. De tekst van het lied vertelt het verhaal van de engelen die aan de herders op het veld verschijnen en hen het goede nieuws brengen van de geboorte van de Verlosser. Het refrein, “Gloria in excelsis Deo”, betekent “Eer aan God in de hoogste hemel” en is een uiting van dankbaarheid en vreugde voor de geboorte van Jezus Christus.

Oorspronkelijk in het Latijn

Ten tweede is “Gloria in excelsis Deo” een lied dat al eeuwenlang wordt gezongen en dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de kerstmuziek. Het lied dateert uit de vroege christelijke kerk en was oorspronkelijk geschreven in het Latijn. Het werd voor het eerst gezongen tijdens de mis en werd later door koren en kerkgemeenschappen over de hele wereld gezongen.

Gloria in Excelsis Deo is makkelijk te zingen

Ten derde is “Gloria in excelsis Deo” een lied dat gemakkelijk te zingen en te onthouden is. Het heeft een opzwepende melodie en een eenvoudige tekst die gemakkelijk te onthouden is. Hierdoor is het een favoriet van koren en kerkgemeenschappen over de hele wereld geworden en wordt het vaak gezongen tijdens kerstconcerten en kerkdiensten.

Kerst is niet alleen cadeautjes

Tot slot is “Gloria in excelsis Deo” een lied dat de ware betekenis van Kerstmis weergeeft. Het lied herinnert ons eraan dat Kerstmis niet alleen gaat om cadeautjes, versieringen en feestelijkheden, maar vooral om de geboorte van Jezus Christus en de boodschap van vrede, liefde en hoop die hij bracht.

De ware betekenis van kerst

In het kort, “Gloria in excelsis Deo” is een bijzonder en geliefd kerstlied dat de geboorte van Jezus Christus eert en de ware betekenis van Kerstmis weergeeft. Het is een krachtige lofprijzing die de vreugde en dankbaarheid uitdrukt die gepaard gaan met deze bijzondere tijd van het jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *